´╗┐

3D bewegingsanalyse: meten is weten

Hoe is het toch mogelijk dat een speler als Jim Furyk met zijn onorthodoxe golfswing de US Open heeft gewonnen? Aan de hand van 3D bewegingsanalyses hebben onderzoekers het antwoord op deze vraag weten te achterhalen, en daarmee tevens het ware geheim van een goede golfswing ontrafeld.

Of een golfswing goed of slecht is, wordt namelijk niet zozeer bepaald door de fysieke gelijkenis met de golfswing van gewezen topgolfers als Rory Mcilroy of Tiger Woods. Het gaat juist om de efficiëntie en de doeltreffendheid van de golfswing in vergelijking met de beste golfers. Deze doeltreffendheid is uitstekend te bepalen door middel van een 3D bewegingsanalyse.

Bewegingsanalyse toepassen: K-VEST

Golfkliniek Noord beschikt over speciale bewegingsanalyse apparatuur waarmee uw swingefficiëntie kan worden gemeten. Met behulp van het gerenommeerde K-VEST-systeem kunnen wij zeer eenvoudig en effectief een professionele bewegingsanalyse maken van uw golfswing. Aan de hand van de verzamelde data, kunnen we duidelijk zien hoe u snelheid genereerd en hoe de snelheid en energie door uw gehele lichaam wordt verplaatst.

Tip: bekijk de video: K-VEST, hoe efficiënt is uw swing?  

Door gebruik te maken van de verzamelde data van de 3D bewegingsanalyses, kunnen we kijken hoe u snelheid genereerd en hoe u de snelheid of energie door uw hele lichaam verplaatst.

Kinematische Sequentie: doeltreffendheid vanuit wetenschappelijk oogpunt

Onderzoek heeft uitgewezen dat de wijze waarop professionele golfers snelheid in hun clubhead krijgen, vrijwel identiek is. In wetenschappelijke termen wordt dit de ‘Kinematic Sequence’ genoemd, ofwel kinematische volgorde. Simpel gezegd betekent dit dat er een optimale doeltreffendheid kan worden bereikt door een specifieke volgorde van handelingen uit te voeren.

Alle goede ball-strikers genereren snelheid vanuit het onderlichaam. Deze gegenereerde snelheid wordt via de torso verplaatst naar de armen en vervolgens naar de club. Hoe de beweging echter wordt afgemaakt, is voor elke speler uniek.

Benieuwd hoe uw golfswing verbeterd kan worden met een 3D bewegingsanalyse? Neem gerust contact met ons voor een vrijblijvend advies.

contact opnemen

Wij garanderen succes!