Balanstraining, hoe werkt dat?

Het fundament van een goede golfswing is de balans. Het is daarom van essentieel belang om te weten waar uw gewicht zich moet bevinden tijdens het adresseren en hoe uw lichaamspositie moet zijn gedurende de top van de backswing en aan het einde van swing.

Om dit bepalen wordt gebruikgemaakt van van een zogeheten ‘pressure plate’. In ons geval is dat BodiTrak, een gerenommeerd systeem dat al geruimde tijd door professionele golfers wordt gebruikt voor balanstraining.

Real-time analyse met de BodiTrack pressure plate

BodiTrak neemt real-time de balans op van de golfer tijdens de golfswing. Aan de hand van 2D en 3D opnames kunnen golfers duidelijk zien hoe de stabiliteit tijdens de golfswing kan worden verbeterd. Zo meet de BodiTrak bijvoorbeeld de hoeveelheid druk van de hiel en de tenen. Al deze informatie kan leiden tot nieuwe, unieke inzichten. Alle BodiTrack data kan overigens eenvoudig worden gecombineerd en verrijkt met de informatie die wordt ontvangen van bijvoorbeeld Flightscope of Trackman.

De fundatie van elke goede swing is een goede balans. Om de goede balans te vinden, is het van essentieel belang te weten waar je gewicht zich moet bevinden tijdens het adresseren, de top van de swing en het einde van de swing.

Balanstraining, voor welke doeleinden?

Als u het gevoel heeft dat u niet het maximale uit uw golfswing haalt, dan kan balanstraining met behulp van de BodiTrek pressure plate zeker uitkomst bieden. Verder kan BodiTrack helpen bij:

  • Het vinden van een goede balans, zowel voor als achter
  • Het bepalen van de juiste gewichtsverdeling, zowel links als rechts
  • Het bereiken van de optimale gewichtsverplaatsingen, tijdens de back- en downswing

De BodiTrack pressure plate is bovendien uitstekend te gebruiken tijdens balanstrainingen in de sportschool.

Benieuwd hoe balanstraining uw golfswing kan verbeteren? Neem gerust contact met ons voor een vrijblijvend advies.

 

contact opnemen

Wij garanderen succes!