Fysiotherapie, wat houdt dat in?

Uw lichaam is uw waardevolste bezit. Daar bent u zuinig op. Toch kan het voorkomen dat u geblesseerd raakt of pijnklachten ervaart, bijvoorbeeld tijdens het golfen. In dit soort gevallen kunt u rekenen op fysiotherapie.

Simpel gezegd zorgt fysiotherapie ervoor dat u:

  • Snel herstelt van een blessure
  • Toekomstige blessures voorkomt
  • Chronische klachten vermindert.

Fysiotherapie is er voor allerlei klachten en blessures. Van sportblessures en blessures als gevolg van een verkeerde houding of beweging tot blessures door ziekte, een ongeval of ouderdom. Afhankelijk van uw klachten wordt u behandeld door een manueeltherapeut, sportfysiotherapeut of een andere specialist.

Fysiotherapeut is overigens een wettelijk beschermde titel. Pas na het voltooien van een erkende opleiding en zodra aan alle door de overheid opgelegde eisen wordt voldaan, mag de titel worden afgegeven. Kies daarom alleen voor een fysiotherapeut die is opgenomen in het Kwaliteitsregister Fysiotherapie.

De Golffysiotherapeut kent dit patroon en zal gericht gaan zoeken naar de oorzaak van uw klacht in relatie tot de golfswing. 

Golf fysiotherapie: gericht werken aan herstel

Golf fysiotherapie heeft als primair doel het bevorderen en versnellen van het herstel, alsmede het voorkomen van blessures door het aanleren van de voor u juiste beweging tijdens uw swing. Aan de hand van een uitgebreid onderzoek wordt allereerst de ernst van de blessure of problematiek vastgesteld en de oorzaak achterhaald. Als de resultaten bekend zijn, wordt het herstelplan uitgestippeld. 

Doordat elk lichaam uniek is, is elke blessure ook weer anders. U staat daarom centraal. Door zelf mee te werken, vragen te stellen én beantwoorden, kan de fysiotherapeut gericht werken aan een optimaal herstel- en trainingsplan.

Tijdens de herstelperiode wordt u gevraagd oefeningen uit te voeren en advies op te volgen. Deze behandelingen zorgen ervoor dat bestaande klachten worden verminderd en toekomstige blessures voorkomen. Op de lange termijn heeft golf fysiotherapie daarom altijd nut.

Sportfysiotherapie, wat vergoedt de verzekering?

Voor het bezoeken van een fysiotherapeut heeft u geen verwijzing nodig van uw huisarts. Wel wordt er bij het eerste bezoek een screening uitgevoerd, daarmee wordt vastgesteld of u en de fysiotherapeut bij elkaar passen. Simpel gezegd betekent dit dat er wordt gekeken of de fysiotherapeut de juiste persoon is om u te behandelen.

Binnen een aanvullende verzekering worden alle- of een groot deel van de behandelingen vergoed. Let er daarom goed op wat uw verzekeraar wél en niet vergoedt, zo voorkomt u nare verrassingen.

Heeft u vragen hierover? Neem dan gerust contact met ons op.

contact opnemen

Wij garanderen succes!