Golf fitness, wat is het?

Golfen vereist - net als andere sporten - veel training. Zodra er vermoeidheid optreedt, wordt het spel minder en de kans op blessures groter. Met name onder oudere spelers is er sprake van een verhoogd risico. Zo kan er een blessure ontstaan aan de banden, pezen of spieren. Herhalende bewegingen, een verkeerde houding en piekbelasting zijn daarvan vaak de oorzaak.

Met golf fitness wordt er gericht gewerkt aan het verbeteren van coördinatie, uithoudingsvermogen en kracht. Daarmee wordt de kans op blessures aanzienlijk verkleind.

Waarom golf fitness?

Tijdens een middagje golfen wandelt u al gauw luttele kilometers over de baan. Het maakt een wereld van verschil of u dat met een goede óf slechte lichamelijke conditie doet. Voor uw spel, concentratie en natuurlijk het plezier is een goede conditie daarom een absolute must.

Met golf fitness wordt er getraind op alle belangrijke golf aspecten, waaronder bijvoorbeeld:

  • Balans
  • Kracht
  • Techniek
  • Souplesse
  • Uithoudingsvermogen.

Veel voorkomende blessures zoals, een golfarm of een frozen shoulder, kunnen bovendien door golf fitness eenvoudig worden voorkomen.

Golf fitness: voor wie?

Zowel beginnende als meer ervaren spelers hebben profijt van golf fitness. Door golf fitness bent én blijft u 18 holes lang zonder moeite op de been. U leert constant te presteren, vanaf de eerste swing. 

contact opnemen

Wij garanderen succes!