Golfswing

Voor veel golfers is het beheersen van de golfswing misschien wel de grootste uitdaging. Hoewel de golfswing gezien kan worden als een basis onderdeel van golf, vergt het toch ontzettend veel tijd en moeite om het volledig onder controle te krijgen. Door hier vaak én gericht op te trainen, op de golfbaan en driving range, kan het spel echter snel verbeterd worden.

Golfswing analyse

De ‘perfect’ golfswing is voor iedere golfer anders. Elke speler heeft bijvoorbeeld een andere motoriek waar rekening mee gehouden moet worden. Ook de houding, lichaamsbouw en techniek zijn bepalend. Toch zijn er een aantal pointers waarop gelet kan worden. Zo bestaat een volledige golfswing uit drie fasen:

  • Backswing
  • Downswing
  • Follow through

Om de golfswing goed uit te voeren, moet elke fase in orde zijn. De backswing zorgt er allereerst voor dat er kracht aan de slag wordt meegegeven. Simpel gezegd bepaalt de backswing hoe ver de bal zal komen. Het richten gebeurt vervolgens tijdens de downswing. Als de bal verkeerd wordt geraakt, zal de bal afzwaaien. Er volgt dan een zogeheten ‘hook’ of ‘slice’. De golfswing wordt afgerond met de follow through. Het zorgvuldig uitvoeren van deze doorzwaai is weer erg belangrijk voor het contact met de bal. 

Doordat de volledige golfswing zowel gebruikt wordt voor afslag als op de fairway, wordt golfles altijd aangeraden. Practice makes perfect!

contact opnemen

Wij garanderen succes!