Golf techniek: de golfswing

De ideale golfswing begint met een ontspannen golfhouding. Vanuit die ontspannen houding wordt een reeks soepele aaneensluitende bewegingen uitgevoerd, die samen de golfswing vormen.

Golf techniek is daarbij een belangrijke factor. Als de achterliggende golf techniek in orde is, wordt de golfswing eenvoudig en moeiteloos uitgevoerd. De verschillende handelingen volgen elkaar dan naadloos op, waarbij het lichaam niet hoeft te corrigeren. Bij een goede golfswing vliegt de bal geruisloos – in de juiste richting – weg. 

Hoe een optimale ontspannen golfswing er uitziet, is echter altijd anders. Lengte en lichaamsbouw zijn namelijk bepalend voor de golfswing. Hierdoor ontwikkelt elke golfer een eigen, unieke golfswing.

Golfswing verbeteren, waar moet u op letten?

Golfers die bewust bezig zijn met het verbeteren van hun golfswing, merken vaak enorme verschillen op de golfbaan. Om de golfswing te verbeteren, wordt er gelet op een viertal vaste elementen – die voor elke golfer van toepassing zijn. Dit zijn:

  • Houding
  • Golf grip
  • Balpositie
  • Stand van het clubhoofd   

Door gericht te werken aan deze vier elementen - en de volledige controle hierover te krijgen - ontstaat uiteindelijk de ideale golfswing. Een kleine aanpassing van de golf grip of de stand van het clubblad, kunnen al snel zorgen voor een significante verbetering. Een grondige analyse van de bovenstaande vier factoren is daarom een must voor elke golfer.

Golf grip: voor kracht en precisie

Een neutrale golf grip is een goede grip. De golfclub wordt als het ware het verlengstuk van de handen. Met een neutrale golf grip kan eenvoudig de juiste hoeveelheid kracht én precisie in de golfswing worden gelegd. Uitleg van een golfprofessional, maar ook het bekijken van video’s, kan daarbij helpen.

contact opnemen

Wij garanderen succes!