4 golf tips voor een betere golf swing

Bij een technische sport als golf zorgen kleine aanpassingen vaak voor grote verschillen. Met name voor de golf swing zijn details allesbepalend. Hieronder volgen 4 golf tips voor een betere golf swing.

Golf tips:

  • Maak de basishouding eigen
  • Zorg voor een neutrale golfgrip
  • Bepaal hoe de bal moet worden gepositioneerd
  • Let op de positie van het clubhoofd

Golf swing tip 1: maak de basishouding eigen

De basishouding, ofwel de setup, bepaalt in belangrijke mate hoe de bal wordt geraakt. Een slechte basishouding is dan ook funest voor de golf swing.

Als de voeten dicht op elkaar staan, kan het lichaam verder doordraaien – de balans is daarentegen wel slechter. Als de voeten ver uit elkaar staan, is de balans beter – dit gaat echter wel ten koste van de beweeglijkheid van het lichaam. Bij de ideale stand staan de voeten op schouderbreedte, daarmee is de balans goed én de beweeglijkheid in orde.

Voor het bovenlichaam is de zogenoemde ‘zithouding’ belangrijk, ofwel een rechte rug en een kleine knik in de knieën. Door het bovenlichaam dusdanig voorover te buigen, komen de armen en handen vrij te hangen. Precies onder de kin. Verticaal en horizontaal is het lichaam daarmee in balans. 

Golf swing tip 2: zorg voor een neutrale golfgrip

Doordat beide handen als geheel moeten opereren tijdens de golf swing, wordt een neutrale golfgrip aangeraden. Met een neutrale golfgrip wordt de golfclub als het ware een verlengstuk van de handen. De polsen knikken hierdoor op het juiste moment, waardoor de benodigde hoeveelheid kracht en precisie eenvoudiger in de golf swing kunnen worden gelegd.  

Golf swing tip 3: bepaal hoe de bal moet worden gepositioneerd

Waar de golfclub de golfbal raakt, heeft enorme invloed op de balvlucht die volgt. Het is daarom uiterst belangrijk om te weten hoe de bal in de stand moet worden gepositioneerd. Alleen door de golfbal precies met de sweetspot van de golfclub te raken, verlaat de bal de stand in de juiste richting.

Golf swing tip 4: let op de positie van het clubhoofd

Naast de balpositie, heeft ook de stand van het clubhoofd invloed op de balvlucht. De positie van het clubhoofd, bepaalt namelijk de richting van de bal. Wordt de bal recht geraakt, dan vliegt de bal recht op zijn doel af. Een gesloten of open clubblad zorgt juist weer voor een slice: een balvlucht van links naar rechts. Een golfprofessional kan alleen al door naar de positie van het clubhoofd te kijken, zien welke balvlucht zal volgen. Door hier veelvuldig én bewust aan te werken, kunnen al snel de gewenste veranderingen worden waargenomen.

contact opnemen

Wij garanderen succes!