Wat zijn chronische polsklachten?

Polsklachten kunnen acuut ontstaan, bijvoorbeeld door een val of botsing, maar ook als gevolg van overbelasting. De belasting die de pols ondergaat is in dat geval groter dan de belasting die het gewricht aankan.

Slijtage van het polsgewricht, het zogeheten Carpaal Tunnel Syndroom, en een scheurtje in de TFCC (Triangulare Fibrocartilage Complex) zijn veel voorkomende polsblessures.

Oorzaken van polsklachten

Bij acute polsklachten is de oorzaak bekend. Een ongelukkige val tijdens het sporten, waaronder golf, resulteert dikwijls in een vervelende arm- of polsblessure.

Bij chronische polsklachten kan de oorzaak echter moeilijker te herleiden zijn. Veelal ontstaan chronische polsklachten door overbelasting. Maar daarmee is het niet altijd gezegd dat de klachten ook in de pols begonnen zijn. Een polsblessure kan ook ontstaan door een verkeerdere houding, vermoeidheid of blessure van een ánder lichaamsdeel. Het gevolg hiervan is dat de pols moet compenseren. Uiteindelijk leidt dít tot overbelasting van de pols en ontstaan polsklachten.

Symptomen van een polsblessure

Een polsblessure zorgt met name voor pijnklachten. Waardoor golfen, maar ook dagelijkse activiteiten als het smeren van een boterham of het schrijven van een brief gepaard kunnen gaan met flinke pijnscheuten.

Verder kunnen polsklachten leiden tot:

  • Instabiliteit van het polsgewicht
  • Verminderde coördinatie
  • Verlies aan kracht en stijfheid van de pols en hand.

Wij raden aan om sporten, zoals golf, uit te stellen, totdat de polsklachten aanzienlijk zijn afgenomen.

Door middel van specialistisch onderzoek kunnen wij de oorzaak en ernst van uw polsklachten in kaart brengen en gericht werken aan het herstel van het gewricht. Neem gerust contact op voor een eerste afspraak en deskundig consult.

Polsblessure, fysiotherapie noodzakelijk?

Vanwege de complexiteit van het polsgewricht is een gedegen herstelplan een absolute must voor het herstel. Fysiotherapie biedt daarin een uitstekende uitkomst, zowel in het herstelproces als in de begeleiding ervan. De behandeling van chronische polsklachten bestaat uit een uitgebreid oefenprogramma. Onder begeleiding van een specialist, een zogeheten handfysiotherapeut, werkt u aan het herstel. Afhankelijk van de ernst van de polsklachten wordt het herstelprogramma - bestaande uit reguliere en waar nodig ondersteunende behandelingen, zoals het intapen van het pijnlijke gewricht – samengesteld.

contact opnemen

Wij garanderen succes!