Acupunctuur: het herstellen van het evenwicht

Acupunctuur is een oude Chinese behandelmethode, waarbij ervan uit wordt gegaan dat verstoringen in de energiebanen van het lichaam leiden tot lichamelijke en geestelijke klachten. Door met fijne naalden op bepaalde drukpunten te prikken, wordt de energiestroom weer in balans gebracht en verdwijnen de pijnklachten. Bij Chinese acupunctuur zijn er, naast het gebruik van naalden, twee andere technieken te onderscheiden: moxa en cupping.

  1. Moxa werkt op basis van warmte.
  2. Cupping stimuleert juist de bloedcirculatie door vacuüm te laten zuigen. 

Welke vorm van therapie het meest geschikt is, hangt van de klachten af.

Veelvoorkomende en goed te behandelen golfblessures zijn onder andere: Frozen shoulder, peesontstekingen, golfers elleboog en slijmbeursontstekingen.

Sportacupunctuur: sneller herstellen van een training of blessure

Sportacupunctuur heeft als primair doel om sneller te kunnen herstellen van een intensieve training of blessure. Sporten vraagt immers behoorlijke inspanningen en aanpassingen van het lichaam. Niet alleen het hart en de longen hebben het tijdens het sporten zwaar te verduren, ook spieren, pezen, gewrichten en botten lijden onder te zware belasting. En dan hebben we het alleen nog maar over de lichamelijke klachten, want wat te denken van de mentale weerbaarheid? Een heldere, gezonde geest kan het verschil maken tussen een prestatie en een topprestatie. Sportacupunctuur biedt uitkomst en kan ervoor zorgen dat sporters beter blijven presteren.

Prestaties verbeteren met acupunctuur

Sportacupunctuur is niet alleen geschikt voor het behandelen en voorkomen van blessures.  Ook prestaties kunnen worden verbeterd. Dit gebeurt door voor, tijdens en na het sporten gericht te werken aan de lichamelijke en geestelijke balans. De aandacht wordt daarbij gelegd op komende inspanningen.

Benieuwd of sportacupunctuur voor u uitkomst kan bieden? Neem gerust contact met ons voor een vrijblijvend en persoonlijk advies.

contact opnemen

Wij garanderen succes!