Voetmeting, waarvoor is dat belangrijk?

Een voetmeting kan uitkomst bieden wanneer men regelmatig pijnlijke of vermoeide voeten heeft. Verkeerd schoeisel, een slechte houding of overbelasting door onjuist bewegen, zijn vaak de reden hiervan. Meestal is het overigens een combinatie van deze factoren. Pijn- en vermoeidheidsklachten worden dikwijls verwaarloosd, dat wil zeggen dat er ‘doorheen’ wordt gelopen. Zonde, want als u niet vrijuit kunt bewegen, kunt u ook niet optimaal presteren. Daarom adviseren wij altijd om een voetmeting te doen. Wij gebruiken daarvoor het ALINE Foot Suspension System.

Voetmeting met het ALINE Foot Suspension System

Het ALINE Foot Suspension System is speciaal ontwikkeld om de stabiliteit, power en balans te vergroten. Het apparaat voert in vier eenvoudige stappen een voetmeting uit.

  1. De stand van de voet wordt allereerst bekeken. Heeft u een holle of juist doorgezakte voet? Oefent u druk uit op uw tenen of op de hak?
  2. Vervolgens wordt de stand van de enkel bekeken. Staat uw enkel neutraal, naar buiten of naar binnen?
  3. Hierna wordt de stand van de knie bekeken. Staat uw knie neutraal, naar buiten of naar binnen?
  4. Tot slot wordt uw zwaartepunt berekend en vergeleken met de norm. Wijkt het af, dan kan een inlegzool uitkomst bieden.

Aan de hand van de verzamelde gegevens wordt bepaald wat voor ALINE-inlegzolen u nodig heeft. Doordat het ALINE Foot Suspension System uw voeten en onderlichaam ondersteunt, wordt uw balans vrijwel direct verbeterd, evenals de power en stabiliteit. U zult merken dat een inlegzool vaak al voldoende is om van uw pijn- en vermoeidheidsklachten af te komen. Goed voor uw voeten én daarmee goed voor uw spel.

Wanneer moet uw een voetmeting laten doen?

Hoewel het uiterst begrijpelijk is dat schoenen vaak worden gekocht op basis van het uiterlijk – het oog wil immers ook wat – raden wij altijd aan om een voetmeting te doen, vóórdat u overgaat tot aanschaf. Uw voetgrootte verandert namelijk door de jaren heen, wat al snel kan leiden tot een verkeerde maat, of schoen die niet comfortabel is.

Wilt u meer informatie over een voetmeting of het ALINE Foot Suspension System? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend en persoonlijk advies.

contact opnemen

Wij garanderen succes!