Wervelkolom meting: breng bewegingsstoornissen aan het licht

Golfers kampen regelmatig met lage rugklachten. Het blijft echter dikwijls gissen naar de oorzaak van de rugblessure, zelfs na uitvoerig en gericht onderzoek in het ziekenhuis. Een wervelkolom meting biedt in dit soort gevallen uitkomst.

Door middel van een zogeheten Spinal Mouse rugscan wordt op eenvoudige wijze betrouwbare informatie verzameld, waarmee de oorzaak van een rugblessure kan worden achterhaald. Bewegingsstoornissen komen daarmee aan het licht, die anders verborgen zouden blijven.

Bij klachten aan de wervelkolom levert de SPINAL MOUSE op eenvoudige wijze zeer betrouwbare informatie op

Spinal Mouse rugscan, wat is het?

Een Spinal Mouse rugscan is een mechanische meting. Een klein apparaat brengt de beweeglijkheid van de wervelkolom in kaart. De wervelkolom meting wordt vervolgens door de computer geanalyseerd, waarbij de meetgegevens verwerkt worden en overzichtelijk worden gemaakt. De verzamelde gegevens worden daarna vergeleken met normatieve waarden, om zo afwijkingen te herkennen.

Doordat dit vrijwel direct wordt gedaan, kunnen de resultaten tijdens de wervelkolom meeting al worden besproken.

Wervelkolom meting als basis van het herstel

De wervelkolom meting is snel, eenvoudig en betrouwbaar. De stand en bewegelijkheid van de gehele wervelkolom, alsook de wervelsegmenten onderling, worden uitgebreid gevisualiseerd. De meting wordt overigens zowel in rust als in beweging uitgevoerd, zodat alle benodigde informatie boven water komt. U ziet per niveau en van de gehele wervelkolom de beweeglijkheid in voorover, achterover en zijwaarts bewegen. Een Spinal Mouse rugscan is dan ook voor vele doelgebieden geschikt.

Doordat de wervelkolom meting plaatsvindt via een ‘niet invasieve’ weg is de meting niet belastend voor het lichaam en ook meermaals uit te voeren. Op een simpele – en pijnloze – manier wordt zo alle relevante informatie verzameld over de beweeglijkheid van de wervelkolom. Tot dusver onduidelijke lage rugklachten kunnen daarmee worden verklaard en een herstelplan kan zeer gericht worden opgesteld om de rugblessure te genezen.

Benieuwd of een wervelkolom meting u kan helpen? Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

contact opnemen

Wij garanderen succes!